23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Koncentrerad Automation från KUKA

KUKA KR QUANTEC nano erbjuder stora hanteringsvikter i mycket trånga utrymmen

För att möta en ökande global efterfrågan på effektiv och flexibel massproduktion utvecklar bilindustrin nya koncept för karosstillverkning: kompaktare produktionslinjer och högre robottäthet per cell. Med KR QUANTEC nano – ett perfekt komplement till KR QUANTEC-serien – levererar KUKA Roboter GmbH helt rätt robot för denna nya trend.

Den beprövade robotserien KR QUANTEC från KUKA består av 29 robottyper som alla erbjuder effekttäthet, räckvidd och lastkapacitet för optimala processresultat. KR QUANTEC nano är unik tack vare sin låga höjd och kompakta konstruktion.

Liten men stark med maximal effekttäthet

KR QUANTEC nano kännetecknas av sin strömlinjeformade och kompakta konstruktion med en maximal hanteringsvikt på 120 eller 160 kg och en räckvidd på ca 1 800 eller 1 570 mm. Den har dessutom en helt svängbar axel 3 för bästa manövrerbarhet på trånga platser. Men de verkligt starka sidorna avslöjas vid en jämförelse av storleken med övriga produkter i KR QUANTEC-serien. Det kompakta formatet betyder att KR QUANTEC nano kan placeras mycket nära fordonskarossen. Roboten saknar störande konturer (alla kablar är dragna inuti den ihåliga axel 1) och den kompakta bottenramen möjliggör en platsbesparande drift – utan att kompromissa med den höga precision och repeterbarhet som kännetecknar KR QUANTEC-serien. Den låga höjden tillåter en andra rad med robotar där en annan robot från KR QUANTEC-serien kan placeras bakom den ”lilla” KR QUANTEC nano och arbeta samtidigt med den övre delen på samma kaross.

Denna innovativa utveckling resulterar i högre robottäthet per cell, kortare produktionslinjer och mindre utrymmeskrävande produktion. Dessutom minimeras improduktiva transporttider samtidigt som kostnaderna för transportörsystem kan sänkas. Det framgångsrika konceptet möjliggör fler jobb per m2 än andra lösningar och har länge varit efterfrågat även utanför bilindustrin. KR QUANTEC nano är också en smart lösning för andra sektorer och branscher där stora bärlaster på minsta möjliga utrymme är önskvärda.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.031