23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Carlsson & Möller genomför lyckat Lean projekt med starkt kundfokus

Toyota är kanske mest känt för det, men redan Henry Ford arbetade med Lean Production för att göra verksamheten mer kundfokuserad och effektiv.

Carlsson & Möller, en av Sveriges ledande grossist och tillverkare av komponenter i konstruktionsplaster, har under året arbetat intensivt med Lean-projektet som hade internt avstamp 090909. Företaget grundades 1948 och har genom åren fått stor erfarenhet av att utveckla plasters användning i olika applikationer som t. ex. processer inom livsmedelsindustri och bioteknik.

Marknadschef Gunnar Råvik beskriver företagets omfattande satsning:

- Principen är att alla faktorer i vår produktionsprocess som inte skapar värde för kunderna, skalas bort. Lean production hos Carlsson & Möller innebär att verksamheten planeras utifrån kundbehovet. Lean fungerar bra att implementera hos oss eftersom vi ständig arbetar med kunskapshöjande aktiviteter. Med Lean ökar vår förmåga att hjälpa våra kunder samtidigt som vår flexibilitet höjs ytterligare. Våra genomloppstider minskar och det dagliga arbetet blir enklare. Något som vi och våra kunder har nytta av.

- I projektet har vi tagit fasta på företagets initialer CM och byggt upp värdebegrepp som Cost Minded, Cross Minded och Customer Motivated. Dessa nyckelbegrepp är direkt knutna till fördelar som Carlsson & Möller erbjuder. Cost Minded betyder att vi ska ge kunderna den mest ekonomiskt lösningen. Genom att tänka i nya banor, vara Cross Minded, ska vi komma med nya lösningar på våra kunders problem. Allt utgår från kundernas behov, vi är Customer Motivated, säger marknadschef Gunnar Råvik.
Lean projektet har samlat alla medarbetare på Carlsson & Möller som är med om att utveckla och genomföra förbättringarna tillsammans.

AB Carlsson & Möller
Box 22161
Besöksadress: Garnisonsgatan 45
250 23 Helsingborg
Helsingborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5560570011

Sänd till en kollega

0.047