23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Sfäriska rullager till pappersindustrin som eliminerar ”mikro skalningar” och smetningsskador

NSK och Nomo Kullager presenterar en ny produktfamilj utvecklad för att förbättra driftsstabiliteten för pappersproduktionen och kraftigt minska behovet av UH stopp som relateras till rull- och kullagerskador.

NSK har utvecklat en ny ytbeläggning för rullager som dramatiskt ökar dess livstid och som därmed minskar behovet av UH med stopptider och kostsamma igångkörningar som följd. Sammantaget ger dessa fördelar en väsentligt lägre energikonsumtion eftersom pappersmaskinen får en stabilare och jämnare driftstid.
NSK utvecklade DLC beläggningen för att ge sina sfäriska rullager energifördelar, förlänga driftstiden mellan planerade UH stopp och för att förhindra lagerskador som orsakas av för låga laster eller otillräcklig smörjning. Dessa förhållanden kan uppstå vid softkalandrar, sugvalsar eller vid spridarvalsar.
NSK har patenträtt för DLC beläggning på rull- och kullager
NSK har utvecklat metoden med DLC beläggning för kul- och rullagerprodukter. DLC beläggningen är kolbaserad och har en diamantlik struktur. Eftersom DLC beläggningens ytstruktur är så lik moderämnets/rullagrets kärna (kullagerstål) följs de åt mycket bättre vid deformationer än vad som varit fallet hos tidigare beläggningsskikt. Adhesionen (vidhäftningen) mellan dessa ytor är således kraftigt förbättrad vilket minimerar risken för att DLC beläggningen ska lossna, även under mycket höga belastningar eller hastigheter. Det är detta som ger stabil drift och därmed mindre energikrävande pappersproduktion.

DLC - Diamond-Like Carbon

Kontakt teknisk info – Per Augustsson, Nomo Kullager AB, 070-397 25 58 per.augustsson@nomo.se

www.nsk.com / www.nomo.se

Nomo Kullager AB
Box 510 , Gribbylundsvägen 2
183 25 Täby
Täby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563087641

Sänd till en kollega

0.031