23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Stark tillväxt för Lesjöfors med den kraftigt förbättrade konjunkturen som grund

- Återhämtningen i ekonomin har kommit starkare och snabbare än vi förväntat. Flera av våra fabriker är nu tillbaka till en god beläggning och vi ökar hela tiden kapaciteten. Det säger Lesjöfors koncernchef Kjell-Arne Lindbäck om marknadsläget.

Utöver den förväntade ökningen av affärsvolym har Lesjöfors fått ett antal större nya affärer i Kina som kommer att öka tillväxten för företaget på den kinesiska marknaden. Koncernens bolag i Kina utvidgar därför verksamheten och påbörjar även tillverkning av konventionella fjädrar. En betydande lagerhållning finns i Kina för ökad service till befintliga och nya kunder.
- Vi arbetar aktivt för att ytterligare bredda vår kundbas i landet. Därför välkomnas våra befintliga europeiska kunder som är verksamma i Kina att kontakta oss för att vidareutveckla samarbetet även på den kinesiska marknaden, säger Kjell-Arne Lindbäck.

Möjlighet till lågkostnadsproduktion
I Lettland expanderar Lesjöfors också. Här har en betydande kompetens byggts upp runt pressade och bockade artiklar och antalet nya kunder och affärer ökar konstant. Även här bearbetas kundbasen aktivt. Genom den lettiska produktionen ges företagets kunder i Skandinavien och övriga Europa möjlighet till lågkostnadsproduktion av framför allt arbetsintensiv produktion.

Lokal produktion och lokal närvaro uppbackad av möjligheter till lågkostnadsproduktion ökar i betydelse. Lesjöfors har hittat lösningar för flera befintliga kunder som medfört goda besparingar jämfört med tidigare upplägg. Detta koncept fortsätter företaget att utveckla med målet att ytterligare stärka servicen till kunderna.

Investeringar ökar effektiviteten
Lesjöfors fortsätter att investera för att öka effektiviteten. Här ingår ett antal fjäderformnings- och lindningsmaskiner, packautomat, automatisering av produktionsprocesser, avancerad mätutrustning med mera. Ytterligare betydande satsningar genomförs under andra halvåret både vad gäller pressade produkter och konventionella fjädrar.

Flera av Lesjöfors fabriker är nu TS-certifierade, vilket gör att företaget på ett än bättre sätt kan serva kunder inom de branscher som kräver den utökade nivån på kvalitetssystem.

Fortsatt expansion i sikte- Vi ser med tillförsikt på framtiden och arbetar hela tiden med att vidareutveckla vår verksamhet och anpassa oss till de förutsättningar som råder. Vårt fokus är kundservice och det är med det som grund vi expanderar vidare, säger Kjell-Arne Lindbäck.

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Sänd till en kollega

0.047