23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

KUKA satsar på den nordiska marknaden och expanderar i Danmark

KUKA utökar nu sin bemanning i Danmark med två nya tekniker

- Vi har sedan länge haft en säljare på plats och i höstas utökade vi med ytterligare en säljare. Tack vare vårt nya samarbete med Grundfos som är världens största pumptillverkare så kommer vi också att ha två tekniker på plats. Samarbetet med Grundfos är en stor affär som vi jobbat på länge och en viktig pusselbit som äntligen fallit på plats för oss, säger Conny Olsson, chef för Customer Service på KUKA Nordic.

KUKAs nya tekniker Jan Biller och Keld Bundgaard som nu anställts i Danmark har båda en lång erfarenhet från robot- och automationsbranschen med bland annat robotprogrammering och service.

- De kommer inledningsvis att utbildas under ett antal veckor i Sverige för att få specialistkompetens när det gäller våra robotar och it-system. Utbildningen varvas med praktik och avslutas med fyra veckors utbildning i Tyskland. Därefter blir de certifierade specialister för KUKA.

På Grundfos kommer KUKA att ha en tekniker på plats varje dag i veckan året om som sköter all service, support och jour av Grundfos robotar från Kuka.

-Våra två nya tekniker i Danmark kommer att dela på denna tjänst och i övrig kommer de att jobba med support och programmering gentemot våra systempartners i Danmark samt ta hand om alla garantijobb hos slutkunder.

Att ha två tekniker på plats i Danmark stärker KUKA:s lokala organisation och öppnar för nya möjlighet till ytterligare expansion.
-Vi ser nu en stor potential att öka robotförsäljningen i Danmark. Genom att vara närvarande med tekniker på plats kan vi bistå på ett helt annat sätt när det gäller systemintegration mot slutkund.

KUKA har även en säljare och en tekniker på plats i Norge.
-Nästa steg blir Finland där vi också ser stora möjligheter att utöka vår verksamhet.
Jonas Glimdén, vd för KUKA Nordic AB, vilket inkluderar verksamheter i Norge, Finland, Danmark och Baltikum ser mycket positivt på satsningen.

-KUKA Nordic har under de senaste åren haft en mycket god utveckling i vårt geografiska område. Som en del i vår strategi ligger att återinvestera ökade intäkter i verksamheten och, på så sätt, skapa grundförutsättningar för att fortsatt tillväxt och för att kunna ge våra kunder och partners det stöd de behöver.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.063