23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bättre transporter med mer sylt och mindre förpackning

Efter en partiell övergång från glas till plast använder Danica Foods Sverige nu sin energi till att transportera sylt istället för förpackningar. Anledningen är att förpackningen väger mindre än tidigare.

En av Sveriges största stormarknadsdistributörer säljer nu sin sylt under eget varumärke i plastförpackningen SuperLock® från RPC Superfos. Plastlösningen har syrebarriär och ersätter de tidigare glasburkarna.

9 000 kg mindre på lastbilen
Frågar man tillverkaren av sylten, Danica Foods Sverige, är den minskade vikten ett av de viktigaste resultaten i omställningen från glas till plast. Företagets vd, Jörgen Lindberg, förklarar:

”Fyra inkommande lastbilar med tomglas motsvarar grovt räknat en enda lastbil med tomma SuperLock®-förpackningar. Med vår sylt förpackad i SuperLock® väger en utgående lastbil omkring 9 000 kg mindre än en lastbil med motsvarande last i glasförpackning. Det ger stora logistiska besparingar. Med den här produktionen kan vi verkligen säga att vi använder vår energi till att transportera våra produkter istället för tunga förpackningar.”

Slut på glaskross
Jörgen Lindberg sätter stort värde på den sänkta ljudnivån i produktionen som konverteringen från glas till plast inneburit, men ser en ännu större fördel i att SuperLock®-lösningen gör att de slipper glaskross.

”SuperLock®-förpackningen är enkel att hantera och bättre än glas: för livsmedelsproducenter är den största fördelen helt klart att risken för glaskross undanröjs”, säger Jörgen Lindberg, som framhåller att säkerheten i produktionen är oerhört viktig för livsmedelsindustrin.

Sylten säljs i två serier: en helt utan socker och en med lågt sockerinnehåll. Bland smakvarianterna finns lingon, äpple, jordgubb, aprikos och hallon. När sylten ätits upp kan konsumenten använda burken till att förvara andra livsmedel i och den kan även användas i mikrovågsugn.

Omställningsprocessen från glas till plast har fungerat bra för Danica Foods i Sverige. Jörgen Lindberg säger:

”RPC Superfos har gjort ett riktigt bra arbete. Kommunikationen oss emellan har varit oklanderlig och vi har upplevt att hela teamet varit lyhörda inför våra önskningar.”

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047