23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

VA syd i samarbete med Nomo Kullager AB

Johnny Kristiansson ansvarar för service och underhåll på Sjölunda avloppsreningsverk. Han berättar varför VA syd har valt att samarbeta med Nomo

”Det vi gillar med simalube® är enkelheten”

VA syd har samarbetat med Nomo sedan 2014. Johnny Kristiansson ansvarar för service och underhåll på Sjölunda avloppsreningsverk. Han berättar varför VA Syd har valt att samarbeta med Nomo och deras lokala säljare Michael Andersson.
”Vi samarbetar med NOMO sedan 2014. Vi har fått bra stöd av Michael, vilket är en anledning till att vi gärna samarbetar med Nomo”, säger Johnny. ”Michael höll en utbildning hos oss där han presenterade simalube®, tillsammans med Nomos övriga sortiment. ”

simalube® skapar effektivare underhåll hos VA syd och blir en viktig pusselbit i arbetet med att åstadkomma ett hållbart kretslopp för Malmös avloppsvatten.

VA SYD är en regional VA-organisation verksam i Sydvästra Skåne som ansvarar för att avleda och rena avloppsvatten. Störningar ska minimeras och utsläpp av föroreningar begränsas.
VA Syds anläggning Sjölunda avloppsreningsverk i Malmö hamn är ett av Sveriges största. Här tas avlopps-vatten emot motsvarande 7 fulla badkar varje sekund (ca 1350 l/s). Miljökraven har blivit tuffare på senare år och för att kunna garantera reningsprocessen även vid stora vattenflöden krävs kontinuerlig drift. Det är därför mycket viktigt att all mekanisk utrustning på området sköts på rätt sätt för att undvika haverier och oönskade stillestånd.
På området finns mängder av applikationer som kräver smörjning. Undersökningar som har gjorts på lager visar att ungefär 60% av alla haverier orsakas av felaktig eller utebliven smörjning. Regelbunden och kontrollerad smörjning å andra sidan förlänger livslängden av komponenter och minskar behovet av reparationer.
Många gånger sker smörjning manuellt med fettpistol men det finns alternativ. Nomo presenterande smörjsystemet Simalube. Produkten kommer från företaget simatec AG i Schweiz, som automatiskt och med schweizisk precision tillför enskilda smörj-punkter olja eller fett i upp till ett års tid.

Hela texten finns att läsa här!

Nomo Kullager AB
Box 510 , Gribbylundsvägen 2
183 25 Täby
Täby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563087641

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047