23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Den rena barnmaten: i Sverige fås den i en plastbägare

Entreprenören Silvia Wulff har nått stora framgångar i Sverige med sin ekologiska barnmat LovemadeTM. I större livsmedelsbutiker säljs produkterna i plastbägare från RPC Superfos tillsammans med övriga barnkonserver i rumstempererad miljö.

Silvia Wulff riktar just nu blicken mot Sverige, hennes viktigaste marknad. Silvia är en dansk entreprenör och tvåbarnsmamma som säljer färdiglagad ekologisk barnmat. Två danska stjärnkockar garanterar att produkterna ligger i topp vad gäller ingredienser, smak och konsistens.

Barnmaten tillverkas lokalt och har en strykande åtgång i Sverige under varumärket LovemadeTM. Serien med åtta olika smaker finns idag i över 700 stormarknader och både detaljhandeln och konsumenterna är överens om att LovemadeTM-produkterna är en framgång.

Diametern spelar roll
Silvia Wulff säljer barnmaten i SuperLock®-bägare av plast som rymmer 315 ml. Diametern är 95 mm, vilket enligt henne är en del av förklaringen till de goda försäljningssiffrorna. Hon vet själv av erfarenhet hur irriterande det kan vara att ge sitt barn något att äta från en bägare med liten öppning:

”När det handlar om att skapa en användarvänlig måltidsupplevelse är det viktigt med rätt diameter. SuperLock®-bägaren har precis rätt storlek, vilket gör att det är lätt att få ner en sked, röra om i maten och få med barnmaten upp. Dessutom är skruvlocket superlätt att öppna och stänga.”

Lämplig för varmfyllning och autoklavering
SuperLock®-bägaren har en extremt låg syregenomträngningsgrad, vilket ger maten lång hållbarhet även i rumstemperatur vilket innebär att LovemadeTM-produkterna kan säljas på vanliga hyllplatser i varuhusen sida vid sida med konkurrerande barnmatsprodukter som är förpackade i glaskonserver.

I allmänhet domineras barnmatsmarknaden av glasförpackningar, men enligt Silvia Wulffs mening har plastbägaren SuperLock® alla de egenskaper hon menar är viktiga för hennes LovemadeTM-produkter:

Plast är ett lätt material, vilket är bra eftersom det innebär lägre transportutgifter och mindre miljöpåverkan. Det är också en fördel att SuperLock®-bägaren tål varmfyllning så att vi både uppnår en attraktiv hållbarhetstid och kan erbjuda en ren och naturlig livsmedelsprodukt utan tillsatser eller konserveringsmedel. Dessutom kan bägaren användas om och om igen hemma, vilket bidrar till att ge vår produkt mervärde.”

Transparens och kärlek rakt igenom
Den grafiska designen för LovemadeTM är trevlig och påminner om en lycklig barndomsvärld. SuperLock®-bägarens botten är genomskinlig så att man kan se innehållet när man bestämmer sig för att köpa produkten. På så sätt kommunicerar förpackningen äkthet och färskhet för en hälsosam och näringsrik barnmat.

”Vårt mål är att sälja en produkt som lyfter barnmaten till en högre nivå: ekologiska ingredienser av hög kvalitet som tillreds efter gourmetrecept och serveras i en säker, användarvänlig och lätt förpackning som kan återanvändas hemma. LovemadeTM-serien skapas med ren kärlek i alla avseenden”, avslutar Silvia Wulff.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.062