23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny plastlösning skördar en ScanStar

En termoformad bägare med ett formsprutat skruvlock har tilldelats den nordiska förpackningsindustrins pris ScanStar 2016. Förpackningen har utvecklats i nära samarbete mellan Orkla Foods Norge, RPC Superfos och RPC Promens.

Den är lättöppnad, stapelbar och ser bra ut. Det är de här designkvaliteterna som gör att denna nya typ av förpackning från RPC Superfos och RPC Promens får priset ScanStar 2016 i kategorin konsumentförpackning.

Bägaren är termoformad, med ett formsprutat skruvlock. Lösningen produceras för Orkla Foods Norge, som använder den till nya varianter av salladspålägg under varumärket Denja.

Kjersti Trömborg, Packaging Developer på Orkla Foods Norge, säger:

”Vi är glada för all uppskattning som följer med en ScanStar. RPC Superfos och RPC Promens har gjort ett riktigt bra arbete i att utforma och utveckla den nya förpackningen i nära samarbete med oss. De förtjänar till fullo det erkännande som kommer med priset.”

Speciellt utvecklad för sallader
Två olika tekniker och två olika typer av plaster används för att tillverka lösningen. Förpackningen har högglansetiketter i färg på både bägaren och locket, och locket är utformat så att det är staplingsbart. Det ger både praktiska fördelar och god skyltning på butikshyllan. Slutanvändaren får ett nytt och enkelt sätt att öppna och återförsluta salladerna på – det fungerar precis som en glasburk med skruvlock. Denna öppnings- och återförslutningsmekanism är speciell i salladssegmentet och blir till en egenskap som konsumenten kommer uppskatta.

Både hos RPC Superfos och hos RPC Promens är man mycket nöjda med priset ScanStar 2016. Thomas Winkler, Area Sales Manager på RPC Superfos Lidköping, säger:

”Det är ett stort nöje för oss att ha tilldelats priset och det har varit ett privilegium att arbeta med Orkla Foods Norge med den här förpackningen. Den kommer att få Denjas sallader att se bra ut i butikerna och kommer att stödja försäljningen.”

Han får stöd av Tore Lund, senior projektingenjör på RPC Promens Kambo:

”Vi är mycket glada över ScanStar 2016-priset och det tillför något extra till vårt gemensamma projekt. Det hade inte gått utan en kombinerad ansträngning på tvärs över värksamhetsområden och tekniker från RPC Superfos och RPC Promens”, säger Tore Lund.

Juryns bedömning
Medlemmarna av ScanStar-juryn sammanträdde i Köpenhamn i slutet av juni. De gjorde följande uttalande om lösningen till Orkla Foods Norge:

”Termoformad förpackningen öppnar upp för nya former och designfördelar. Förpackningen är stapelbar och är enkel att öppna. Den kommer att fungera bra på butikshyllorna och hemma hos slutanvändaren. Presentabel och med god mekanisk prestanda.”

Den officiella prisutdelningen för ScanStar 2016 äger rum den 3 november i Norge.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047