23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nytt styrsystem spar energi när EC-fläktar i kylanläggningar länkas samman och övervakas centralt

Övervakar både driftstatus och energiförbrukningen.

Energibesparingar på upp till 40 %. Det blir möjligt med en nytt styrsystem som ebm-papst utvecklat genom ett nära samarbete med ett amerikanskt företag i kylbranschen. De nya möjligheterna till effektiv fläktstyrning och övervakning från en övergripande nivå är viktigt när kraven är höga på en exakt kylprocess. Dessa krav finns nåde när det gäller exempelvis färska livsmedel, mediciner, i olika industriprocesser och för industrielektronik.

I kylskåp för konsumenter, i kommersiella kylanläggningar och i kyllösningar för exempelvis elektroniktäta applikationer styrs de enskilda enheterna individuellt. Så har det varit traditionellt men detta förändras nu med ebm-papst nya styrsystem. Med ebm-papst system kan EC-fläktarna, kylkompressorerna och andra komponenter kopplas samman enligt principen för IoT – Internet of Things. Lösningen gör det också möjligt att skapa kommunikation mellan olika kylenheter som blir delar av ett nätverk på fältnivå. Informationen från de olika enheterna flödar samman och blir sedan tillgänglig på central systemnivå.

En sammankoppling av kylanläggningar och andra kylsystem uppskattas kunna ge energibesparingar på upp till 40%, samt en betydligt minskad miljöpåverkan. Med en central styrning och övervakning blir det också möjligt att tillverka kylanläggningar med mindre och färre komponenter. Detta leder i sin tur till energibesparingar samt lägre material- och produktionskostnader...

Läs hela artikeln här!

 

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.047