23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Halten dioxin i ekologiska ägg bör åtgärdas

Eurofins erbjuder ackrediterade analyser av Dioxin och PCB i ägg.

Enligt Livsmedelsverkets kontroller redan 2004 konstaterades att halterna dioxin i ekologiska ägg är högre än konventionella ägg. Man har nu gjort en ny kontroll och ser då en fortsatt ökning av halterna. Trots att resultaten inte är över gällande gränsvärden uppmanar Livsmedelsverket ändå branschen att kontrollera orsaken och vidta åtgärder för att sänka halterna dioxin.

Dioxin förekommer i alla animaliska livsmedel, men i ekologiska ägg finns högre halter än i konventionella ägg. Dioxin är skadligt på lång sikt. Orsakerna kan vara flera, det kan vara ämnen i fodret, det kan vara stallmiljön eller utemiljön som bidrar till att dioxin finns i äggen.

Eurofins erbjudande

Eurofins erbjuder ackrediterade analyser av dioxiner, PCB och dioxinliknande PCB .

Vi erbjuder utöver detta ett brett utbud av kemiska och mikrobiologiska analyser samt kontroller av produkters ursprung, sammansättning och innehåll. Vi erbjuder analyser av livsmedel, foder, vatten etc.

Eurofins kan hjälpa er med riskbedömningar och tillsammans sätter vi upp ett egenkontrollprogram skräddarsytt utifrån era råvaror och produkter.

Kontakta oss för mer information

Eurofins säljorganisation, livsmedel
salj.livsmedel@eurofins.se

Läs mer:

Livsmedelsverketes pressmeddelande om dioxin i ägg

Eurofins hemsida om dioxiner

Eurofins Food & Feed Testing Sweden AB
Sjöhagsgatan 3
531 40 Lidköping
Lidköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563362473

Kontaktperson

Karin Edvardsen
Marketing Communications Manager
karinedvardsen@eurofins.se

Sänd till en kollega

0.078