23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Den kundanpassade plastlösningen är en vinnare

När FoodTech 2016 slår upp portarna är RPC Superfos redo att visa ett stort urval av innovativa plastförpackningar. Fokus ligger även på kundanpassade lösningar – flera av dem prisbelönta. En speciell burk är nominerad till FoodTech Award 2016.

När Herning står värd för FoodTech, Process & Packaging från 1–3 november 2016 finns RPC Superfos bland utställarna. I monter M 9666 visas en rad förpackningslösningar som är färdiga för tillverkning plus ett urval av särskilt kundanpassade förpackningar.

ScanStar och nominering till FoodTech Award

Nyligen tilldelades en termoformad burk med formsprutat skruvlock en Scanstar 2016. Den kundanpassade bägaren för olika typer av sallader är utvecklad och tillverkad av Orkla Foods Norge. I tillverkningen har två olika processtekniker och två olika material, PP och PET, använts. Förslutning med skruvlock har aldrig tidigare använts för påläggssallader, vilket är en av anledningarna till att den unika bägaren fick utmärkelsen ScanStar 2016. Den är dessutom nominerad till FoodTech Award 2016.

Søren Marcussen, Regionaldirektör för RPC Superfos, Region Nordic:

”Vi är givetvis stolta både över ScanStar-priset och nomineringen till FoodTech Award. De är båda en bekräftelse på att vi är innovativa och har fokus på kundernas behov.

Vi vill så klart alltid göra våra kunders produkter till en vinnare i handeln när vi utvecklar nya förpackningskoncept – och det kan vi. I Herning gläder vi oss över att få möta både stora och mindre livsmedelsproducenter så att vi kan diskutera vilken typ av kundanpassade förpackningar som kan stärka just deras varumärke.” 

När kunderna äter i farten

I takt med att våra matvanor ändras erbjuder allt fler livsmedelsproducenter praktiska måltider som är lätta att äta, till exempel på väg från ett ställe till ett annat. I linje med den trenden visar RPC Superfos utvalda on-the-go-förpackningar på FoodTech, bland annat EasySnacking® och UniPak-bägaren.

”Våra kunder kan välja någon av många lösningar: den eleganta och stabila med en helgjuten sked i locket, den termoformade eller den formsprutade. Till varje förpackning erbjuder vi olika typer av bestick, och livsmedelsproducenterna kan välja lock med plats för topping. Vi är mycket lyhörda om någon har en speciell lösning i tankarna, och vi är redo att utveckla en ny kundanpassad bägare till on-the-go-segmentet”, förklarar Søren Marcussen.

Lång hållbarhet med stora plasthinkar

För catering- och foodserviceindustrin har RPC Superfos utvecklat hinkar som SuperLift® och SuperFlex®. De finns i stora storlekar, kan fås med syrebarriär och håller livsmedlen fräscha länge i rumstemperatur. Plasthinkarna är populära bland kockar och kökspersonal eftersom de är enkla att hantera och kan återanvändas för många ändamål.

Ska man gå över till plast?
Många livsmedelsproducenter överväger i dag att gå över från glas till plast. RPC Superfos är specialister på det området och har lång erfarenhet från många övergångsprojekt. I storkök kan en övergång från glas till plast ge bättre arbetsgång och ökad livsmedelssäkerhet. Ta reda på mer om möjligheterna hos RPC Superfos på Foodtech.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047