23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Unik burk med skruvlock vinner WorldStar 2017

En värmeformad burk med formsprutat skruvlock försluter så bra att den nu tilldelats en WorldStar 2017. Bakom den unika förpackningslösningen står RPC Superfos och RPC Promens, som utvecklat den tillsammans för påläggssallader från Orkla Foods Norge.

Man har aldrig sett en burk med skruvlock för påläggssallader tidigare. Men det har en ny förpackning från RPC Superfos och RPC Promens ändrat på – och den skapar så mycket uppmärksamhet att den nu hedras med det eftertraktade priset WorldStar 2017.

Kombinerar två metoder och material
Burken är tillverkad av värmeformad polyetylen och skruvlocket av formsprutad polypropylen. Därmed har RPC Superfos visat att man klarat utmaningen att få de två materialen att passa perfekt tillsammans. Lösningen ger konsumenten en upplevelse av en speciell produkt, och det var precis vad livsmedelsproducenten Orkla Foods Norge önskade sig till marknadsföringen av en serie påläggssallader av särskilt hög kvalitet.

Erkännande för en unik lösning
Thomas Winkler, Area Sales Manager hos RPC Superfos Lidköping i Sverige, säger om WorldStar 2017-priset från WPO, World Packaging Organisation:

”Vi är oerhört nöjda med att få en WorldStar, inte minst eftersom den innebär ett erkännande till ett tvärgående projekt där vi har kombinerat know-how och två olika tillverkningsmetoder från RPC Superfos respektive RPC Promens.”

Tore Lund, Senior Project Engineer på RPC Promens Kambo i Norge, säger:

”Det leder till en hel del positiv uppmärksamhet när man får en WorldStar, vilket vi naturligtvis är mycket stolta över. Det har varit ett privilegium att arbeta med Orkla Foods Norge och att få möjlighet att visa vår innovativa expertis.”

Som en glasburk med skruvlock
Skruvlocket låser sig fast i underdelens låsspår, vilket innebär att lösningen av plast ger samma känsla som en glasburk. När burkens skruvlock sätts på hörs det ett trevligt och trovärdigt klickljud så att du vet att locket skruvats på på rätt sätt.  Inga andra påläggssallader har en förpackning med liknande egenskaper. Konsumenterna lägger därför extra märke till påläggssalladerna från Orkla Foods Norge.

Den kundanpassade burken har gått vidare till WorldStar-tävlingen tack vare ett ScanStar 2016-pris. Plastförpackningen har också nominerats till ett pris i FoodTech Award 2016. Den officiella presentationen av WorldStar 2017-priserna äger rum under Interpack-mässan i maj 2017 i Düsseldorf.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.063