Revolutionen står för dörren - från Bosch packaging

| Medlemsnyhet | Företag KAFEKO AB

Pfeifer & Langen paketerar sitt socker i världens första förslutna papperförpackning.


Förpackningsmaskinleverantören Bosch och papperstillverkaren BillerudKorsnäs arbetade under flera år med att skapa den första dammtäta förpackningen för torrvaror. VFFS-tekniken från Bosch, som innefattar vertikal fyllning, formgivning och försegling, kombinerades med miljövänligt förpackningsmaterial. Resultatet är PME med ZAP-modul och Axello® ZAP-papper.


Både den partiella inlineappliceringen av förslutningsmedlet och det specialutvecklade pappret säkerställer att papperspåsen försluts tätt och inte släpper igenom damm eller andra föroreningar. Den unika formkragen, där pappret behandlas varsamt, utgör i kombination med Axello® ZAP-papprets förbättrade mekaniska egenskaper en lösning som ger optimal prestanda och lägre kostnader. Och inte nog med det: Förpackningsmaterialet är tåligare än vanligt papper och har fortfarande samma naturliga egenskaper – från ursprung till återvinning – vilket förbättrar kundupplevelsen.


Med 2 500 anställda och en omsättning på mer än 1,1 miljoner euro år 2015 är Pfeifer & Langen GmbH & Co. KG Tysklands tredje största sockerproducent. Som pilotkund var företaget även det första som lät sig hänföras av maskinen PME 4001 ZAP. ”För oss innebar den här lösningen två fördelar: förbättrad kundupplevelse tack vare det naturliga förpackningsmaterialet och ökad effektivitet i vår produktionslinje”, berättar Ulrich Jansen, marknadschef på Pfeifer & Langen.


Familjeföretaget letade länge efter ett alternativ till sitt foliebaserade förpackningsmaterial som kunde skydda produkterna bättre än konventionella pappersförpackningar och dessutom stärka varumärkets attraktionskraft vid köptillfället. PME 4001 ZAP gav dem mer än vad de hade räknat med: Produktionshastigheten nästan fördubblades i jämförelse med de VFFS-maskiner som tidigare hade använts, och övergången från PET- och PE-plast till papper av ett och samma material gjorde att materialkostnaderna sjönk, vilket i sin tur ledde till att produkterna kom ut på marknaden ännu snabbare.

”Resultatet var helt otroligt. En sådan maskin hade vi drömt om i många år. Jag behöver bara hålla påsen i händerna för att känna mig övertygad om att vi fattade rätt beslut”, avslutar Jansen.
För mer information kontakta Kafeko AB,, 072 74 100 23 - www.kafeko.fi
www.sealedpaperpackaging.com 


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
KAFEKO AB

Lagergrens gata 2
652 26 Karlstad
Sverige
KAFEKO AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.06