23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mattias Jaginder ny VD för Nomo. Curt O. Carlsson i ny roll.

Mattias Jaginder har den 1 februari 2017 tillträtt som ny VD för Nomo Kullager AB. Curt O. Carlsson, tidigare VD för Nomo, har den 1 mars 2017 tillträtt rollen som Business Development and M&A på AxIndustries AB.

Mattias Jaginder har den 1 februari 2017 tillträtt som ny VD för Nomo Kullager AB och kommer närmast från Schneidler Grafiska.

Mattias Jaginder har erfarenhet av industriell försäljning både i Sverige och internationellt. Bland tidigare arbetsgivare finns ViFlow Group, Atlas Copco och Xylem. Mattias är 47 år gammal och civilingenjör från Linköpings Tekniska Högskola.

I rollen som VD för Nomo efterträder han Curt O. Carlsson som efter 45 framgångsrika år i bolaget, varav de senaste sju som VD, går i pension i oktober 2017. Nomo är idag Nordens största oberoende distributör och specialist inom lager och transmissionsprodukter för bl a tillverkningsindustri och transporter. Nomo har drygt 100 anställda, huvudkontor och centrallager i Täby utanför Stockholm och säljkontor på sex orter i Sverige, på fyra orter i Finland samt i Danmark. Nomo ingår i Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxIndustries.

"Jag otroligt glad för chansen att ta över som VD för NOMO Group. Det är ett företag med en väldigt väl fungerande affärsmodell och en intressant marknadsposition. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med våra kunniga och passionerade medarbetare vidareutveckla det som har byggts upp under Curts ledning", säger Mattias Jaginder.

Curt O. Carlsson, tidigare VD för Nomo Kullager AB har den 1 mars 2017 tillträtt rollen som Business Development and M&A på AxIndustries AB.

Curt har med 45 framgångsrika år i bolaget, varav de senaste sju som VD, gedigen erfarenhet av internationella affärskontakter världen över och kommer fram till sin pension i oktober 2017 arbeta med förvärv och fusioner av potentiella industriföretag för AxIndustries räkning.

Under det senaste året har Curt O. Carlsson varit president i branschorganisationen EPTDA (European Power Transmission Distributors Association) som kan ses som en kvalitetsstämpel för distributörer av transmissionsprodukter som t.ex. rullningslager. Nomo är sedan 15 år tillbaka medlem i EPTDA. Curt har ingått i distributörskommittéen i 3-4 år samt ingått i styrelsen och har ett stort globalt nätverk och branschkunnande.

www.nomo.se

 

 

Nomo Kullager AB
Box 510 , Gribbylundsvägen 2
183 25 Täby
Täby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563087641

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.062