23948sdkhjf

Gevaliafabriken varslar

Från och med november 2014 kommer kaffefabriken i Gävle att upphöra med tillverkningen av kaffe för den amerikanska marknaden
Förändringarna sker som en konsekvens av att Kraft Foods delades i två fristående bolag i oktober 2012 – Kraft Foods Group och Mondelēz International. Under torsdagen lades varslen som innebär att dagens 128 tjänster om två år kommer att minska med 24 tjänster.

Företaget hoppas lösa neddragningen genom avtalspension och frivillig avgång. I dag produceras kaffe till tio marknader i Gävlefabriken. Från och med november 2014 kommer fabriken
att producera enbart för länder i Europa.

– Det känns förstås oerhört ledsamt att behöva lämna det här beskedet idag även om det inte kommer att verkställas förrän slutet av 2014. Vi kommer att fortsätta att producera kaffe för den amerikanska marknaden fram till slutet av 2014 vilket ger oss en god möjlighet att planera övergången och hitta bästa möjliga lösningar för de individer som berörs, säger Mathias Gärdh, fabrikschef i ett pressmeddelande.

Kaffefabriken tillhör numera Mondelēz International medan kaffet som säljs i USA ägs av Kraft Foods Group. Därför menar bolaget att det är naturligt att produkter för USA även tillverkas på den amerikanska marknaden. Fabriken i Gävle kommer även efter förändringen att vara ett av Europas största kafferosterier med en årlig tillverkningsvolym om 32 000 ton kaffe.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078