23948sdkhjf

Mat för miljarder under midsommarveckan

Potatis, jordgubbar och kött till grillen. Midsommar är en av årets viktigaste mathelger och enligt Svensk Handels prognos kommer det säljas mat och andra dagligvaror för sammanlagt 7,3 miljarder kronor under midsommarveckan.
En vanlig vecka i juni har livsmedelsbutikerna en omsättning på cirka 6,5 miljarder kronor. Under midsommarveckan kommer omsättningen bli drygt 800 miljoner kronor högre, enligt en prognos som HUI Research har tagit fram åt Svensk Handel.

Kulminerar under torsdagen
Handeln kulminerar under torsdagen då försäljningen väntas bli nära två miljarder kronor under en enskild dag. Omsättningsmässigt är det bara påskveckan och julveckorna som kan mäta sig med midsommarhandeln.

– Om det blir fint väder finns alla förutsättningar för en rekordartad försäljning under årets midsommarvecka. Många konsumenter väljer att lägga mer pengar på mat, inte minst inför stora helger, och dagligvarubranschen har haft en stark utveckling hittills i år, säger Lisa Burden, omvärldsbevakare på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11