23948sdkhjf

Det nya hybridköttet – ”Vi säljer flera ton i veckan”

”Plant forward”, eller hybridkött om man så vill, ger mindre klimatpåverkan, är mer hälsosamt och är dessutom billigare än konventionellt kött. Nu har trenden fått fotfäste i Sverige. Vi kan mer eller mindre halvera klimatpåverkan, menar Axfood.
De så kallade kötthybriderna, produkter som består av både kött och grönsaker, har börjat ta plats i kyl- och frysdiskarna på allvar. Tillverkarna och livsmedelskedjorna ser en möjlighet att få ned sitt eget klimatavtryck och öka andelen hälsosamma produkter – och till ett billigare pris för konsumenten.

Orklas Felix släppte nyligen frysta köttbul...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Food Supply SE och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125