23948sdkhjf

Dalsjöfors Kött satsar på personalens hälsa

I ett samarbete med Livsviktigt AB i Borås satsar nu Dalsjöfors Kött på personalens välmående.
För medarbetare på Dalsjöfors Kött kan en arbetsdag vara intensiv, därför gör nu företaget en satsning, tillsammans med Livsviktig AB i Borås, inom hälsa för sina anställda. Satsningen omfattar bland annat fysisk aktivitet, bra kostvanor och tillräckligt med sömn.

- Livsviktigt är en viktig satsning som erbjuder samtliga våra kollegor möjlighet till föreläsningar om kost men även en individuell kostredovisning och kostrådgivning som baserar sig varje persons mål och förutsättningar, säger Magnus Lagergren, VD på Dalsjöfors Kött, i ett pressmeddelande.

Kosten viktig för att nå ut
Satsningen har mottagits väldigt positivt av den personal som redan påbörjat programmet och nästa steg blir att se över den frukost personalen äter till vardags. Målsättningen är att frukosten ska bli så god, mättande och näringsrik som möjligt så att alla får de allra bästa förutsättningarna till en bra dag.

Enligt Mattias Ahlqvist som är hälsorådgivare på Livsviktigt i Borås når företaget med enbart träning 20 procent av sina anställda. Med kosten når man betydligt längre av den enkla anledningen att alla äter och har säkerligen någon gång funderat på att förbättra sin kost.

- Vi vill att våra kollegor ska få rätt förutsättningar och möjligheter till en sund livsstil och ett ökat välmående för att minska sjukskrivningar och förhoppningsvis även påverka medarbetarnas fritid och hälsa på ett positivt sätt. Detta är viktiga aktiviteter som vi alla anställda drar nytta av både på jobbet och hemma säger Arne Stepanov, Personalchef på Dalsjöfors Kött.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08