23948sdkhjf

Candykings börsnotering stoppas

Candyking drar tillbaka sitt erbjudande till marknaden.
Candyking drar tillbaka sitt erbjudande till marknaden, skriver företaget i ett pressmeddelande. Som tidigare meddelats har intresset bland investerare för börsintroduktionen av Candyking Holding AB (publ), (” Candyking ” eller ” Bolaget ”) varit stort. Efter att de fulla effekterna av fabriksbränderna hos två av Bolagets leverantörer blivit kända, valde Bolaget att informera marknaden om detta.

Att informationen kommit ut sent i noteringsprocessen är beklagligt, men informationen gavs så fort den fanns tillgänglig.

Tar till sig kritiken
Trots att det finns underlag för att fullfölja börsintroduktionen inom det prisintervall som angivits i prospektet, har Bolaget med stöd från ägarna tagit till sig av kritiken och beslutat att dra tillbaka erbjudandet då förutsättningarna för att gå vidare med erbjudandet och att träffa avtal om placering av aktier bedöms som otillfredsställande.

- Enligt vår bedömning påverkas inte Candykings långsiktiga intjäningsförmåga av de beskrivna omständigheterna men de har skapat en osäkerhet i marknaden som åtminstone på kort sikt skulle försvåra Candykings ställning som börsbolag. Vi har tagit till oss av detta och tar vårt ansvar genom att dra tillbaka erbjudandet, säger Jan Ohlsson, huvudägarens representant i Candykings styrelse.

- Vi måste i detta läge tänka på Bolaget och de investerare som har anmält sig för att köpa aktier. Det är inte rättvist mot någon av de inblandade parterna att börja resan med Candyking som börsnoterat bolag med de negativa förtecken den senaste händelseutvecklingen lett till, fortsätter Jan Ohlsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078