23948sdkhjf

Subway satsar på drive-thru-restauranger

Subway öppnar första drive-thru-restaurangen i Sverige.
Subways första restaurang med drive-thru byggs just nu i Spekeröd. Det är det första fristående Subway-huset som byggs i Sverige och markerar ett vägskäl i snabbmatskedjans etableringsstrategi. Målet är att på sikt ha 50 vägrestauranger i Sverige.

Från att tidigare enbart ha hyrt in sig i befintliga hus har Subway snart sitt första fristående hus på plats. Restaurangen, som är belägen vid Stora Högamotet 40 km norr om Göteborg, beräknas att öppna i maj 2014.

– Snart kan du köra in, beställa och få din sub genom en lucka för att sedan fortsätta din färd. Det behövs hälsosammare matalternativ längs Sveriges vägar och jag är övertygad om att Subway kommer att fylla ett tomrum ur det perspektivet, säger Subways etableringsansvarige Ricky Simonsson i ett pressmeddelande.

2015 ska Subway ha 240 restauranger i Sverige
Med sina 129 restauranger finns Subway i dag väl representerade i Sveriges större städer. Genom att etableringsarbetet till viss del skiftar fokus, från storstäderna till landsbygden och de större vägarna, kommer andra grupper att få möjlighet att upptäcka Subway.

– Vi letar efter högtrafikerade och väl synliga lägen, det måste finnas tillräckligt med tid för att ta ett beslut om man ska svänga av med bilen eller inte.

Subway planerar att öppna 240 restauranger före 2015 års utgång. Strategin att växa längs med vägarna kommer att bli en viktig beståndsdel i etableringsarbetet under de kommande två åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25