23948sdkhjf

KRAV-märkt julskinka slår rekord

Den KRAV-märkta julskinkan är nästan slutsåld.
I år finns rekordmånga KRAV-märkta julskinkor till försäljning – cirka sex ton. Trots den nästan dubblerade mängden jämfört med tidigare år har merparten av butikerna ändå sålt slut. Det visar en rundringning veckan före julafton.

Sex ton skinka
I år säljer 22 butiker de sex ton KRAV-märkta julskinkor som har tillverkats. Redan veckan före jul hade tolv av butikerna sålt slut och vittnar om ovanligt stor efterfrågan på den KRAV-märkta julskinkan.

På ICA Kvantum i Lerum tycker man att efterfrågan, speciellt på KRAV-julskinka, ökar och att den varit extra bra i år. På ICA Maxi i Östersund är det första året man satsar på KRAV-märkt julskinka och där är man mycket nöjd eftersom den sålt otroligt bra.

Benny Melin är en av grossisterna som sett till att det funnits rekordmånga KRAV-märkta julskinkor till försäljning i år.

– Målet är att försöka öka mängden KRAV-märkta julskinkor ytterligare till nästa jul. Jag märket också av en ökad förfrågan på KRAV-märkt kött under hela året, framförallt är det restauranger som hör av sig, säger Benny Melin, Melins kött i ett pressmeddelande.

Johan Ceije, Försäljningschef på KRAV tycker att årets rekordförsäljning är oerhört glädjande:

– Den visar att butikerna börjar reagera på att en allt större del av konsumenterna efterfrågar kött från djur som haft det riktigt bra och som fått obesprutat foder. När det gäller charkprodukter utannitrit så märker vi ett tydligt ökat intresse för de naturligt ”gråsa” charkprodukterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078