23948sdkhjf

Premiär för nya Bak- & Chokladfestivalen

Den nya Bak & Chokladfestivalen går av stapeln den 2-5 oktober.
Det är ingen tvekan om att det råder bakfeber i Sverige just nu. Intresset för bakning och desserter bara ökar samtidigt som antalet kvartersbagerier blir fler. För den bakintresserade allmänheten finns snart en ny mötesplats när Chokladfestivalen på Stockholmsmässan utvidgas till att även innefatta bakning. Samtidigt byter mässan namn till Bak & Chokladfestivalen.

– Det finns en stark koppling mellan choklad och bakning, jag använder ofta choklad i mitt yrke som konditor så det här känns som en naturlig utveckling av mässan, säger Magnus Johansson som är en av Chokladfestivalens grundare.

Provsmakningar
Utvidgningen innebär flera nyheter på mässan. I Baklabbet kan besökaren lära sig mer om bakning, dekoration och knepen som ger bättre bakresultat av professionella konditorer. I det nya Smaklabbet erbjuder utställare provsmakningar av dryck, bakverk och choklad.

Förutom utställningen finns ett scenprogram med bland annat bak- och chokladdemonstrationer, Konditorernas Kafé, intervjuer med konditorer och chocolatierer på scenen samt tävlingar som Årets Konditor, Årets Pralin och Kladdkakeracet.

– För att ytterligare koppla ihop bakning med Chokladfestivalen planerar vi en ny tävling för alla hemmabakare i år. Detaljerna är inte helt klara men den kommer att innehålla choklad, säger Tony Olsson, Chokladfestivalens andra grundare

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078