23948sdkhjf

Svensk miljardsuccé närmar sig börsen

Matbeställningstjänsten Delivery Hero växer och värderas i dag till miljardbelopp. Nu öppnar ägaren Niklas Östberg för börsnotering.
Det är i en intervju med DI.se som Niklas Östberg, den okände svensken bakom Delivery Hero, öppnar för en börsnotering.

– Det är alltid lockande men det är inte vårt fokus just nu. Jag tror inte att det är aktuellt under 2014 men 2015 finns det en ganska stor chans att vi börjar titta på det, säger han.

2008 köpte Niklas Östberg in sig i Online Pizza, som då fanns i ett tiotal svenska städer. 2011 startade han ett liknande bolag i Tyskland under namnet Delivery Hero. Företaget gjorde snabbt succé och det slutade med att Niklas Östberg även köpte loss Online Pizza.

Enligt DI.se har Delivery Hero i dag 14 sajter i lika många länder, och utbudet gäller nu även annan snabbmat. Intäkterna kommer från de cirka 50 000 restauranger som bolaget har avtal med och som betalar en avgift för att få synas på sajten. Bolaget får dessutom 14 procent av värdet på varje beställning.

Främsta konkurrenterna heter Grubhub och Just Eat, och har nyligen börsnoterats. Vid noteringarna har de värderats till ungefär 15 gånger sin försäljning. Skulle samma måttstock användas till Delivery Hero innebär det en värdering på cirka 7,5 miljarder kronor, rapporterar DI.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36