23948sdkhjf

Finalister till Änglamarkspriset utsedda

Bee Urban, Jord på Trynet och Sju Gårdar är Änglamarksprisets finalister.
Nu har tre progressiva företag utsetts till finalister för Änglamarkspriset, som delas ut av Coop. Årets tema är Svenskt på tallriken med fokus på svensk hållbar mat och matproduktion. Av nästan 300 nominerade har juryn valt ut tre kandidater som gör skillnad: Bee Urban, Jord på Trynet och Sju Gårdar.

Syftet med Änglamarkspriset är att uppmuntra och ge uppmärksamhet åt goda insatser för miljön. Temat Svenskt på tallriken innebär att de nominerade måste jobba aktivt för att främja svensk mat. De bidrar alla till en levande landsbygd, en bättre miljö, svensk produktion, arbetstillfällen och hållbar mat.

- Vi vill att Coops Änglamarkspris ska bli svenska folkets största hållbarhetspris, och uppmuntra alla att rösta på matproducenter som verkar för en bättre värld. Vi har nu valt ut tre härliga Änglamarksprisfinalister som gör skillnad varje dag, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop i ett pressmeddelande.

Finalisterna
Bee Urban låter företag och privatpersoner adoptera bin och bikupor samt trädgårdar, för att gynna lokal flora och fauna i stadsmiljö samt för att främja bin och sätta fokus på frågan om binas vikt för vår matförsörjning.

Jord på Trynet är en sammanslutning av nästan alla KRAV-ekologiska grisuppfödare i Sverige. De producerar mindre än en procent av den totala mängden grisar som varje år föds upp i Sverige. Jord på Trynet arbetar för att öka efterfrågan och tillgången på KRAV-märkt griskött, så att fler grisar får böka i jorden.

Sju Gårdar erbjuder ekologiska, närproducerade och klimatcertifierade mejeriprodukter i Uppland. Precis som namnet antyder är det sju kogårdar som gått ihop för att producera och sälja riktigt bra, närproducerad mjölk och ost. 2010 blev de först i Sverige med att klimatcertifiera sin mjölk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094