23948sdkhjf

Krögarklass köps upp av Orkla Foods

Förvärvet är en strategisk satsning av Orkla Foods Sverige inom färsprodukter för foodservicesektorn.
Orkla Foods Sverige köper varumärket Krögarklass med sortiment inom färsprodukter och produktionsutrustning från Lantmännen.

- Vi vill kunna erbjuda den privata restaurangmarknaden ett premiumsortiment inom färsprodukter. Förvärvet ligger i linje med vår strategi och Krögarklass kompletterar vår portfölj. Vi ser fram emot att utveckla varumärket och färsprodukterna vidare tillsammans med våra kunder inom foodservicesektorn, säger Magnus Selin, direktör för Orkla Foods Sverige FoodSolutions, i ett pressmeddelande.

Satsar i Eslöv
Krögarklass produktion sker i dag vid Lantmännens fabrik i Laholm, men i och med försäljningen kommer produktionsutrustningen att flyttas till Orkla Foods Sveriges anläggning i Eslöv. Några av de medarbetare som i dagsläget arbetar med färsrätterna i Laholm kommer att erbjudas jobb för Orkla Foods Sverige i Eslöv till följd av förvärvet.

- Det här är strategisk satsning på foodservicesektorn och medför också en satsning på vår anläggning i Eslöv. Vi stärker vår kapacitet och kommer att bli ännu bättre på tillagning av färdigrätter och färsprodukter, kommenterar VD Patrik Andersson.

Ägarbytet sker formellt den 1 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095