23948sdkhjf

Tetra Pak stänger fabrik

250 anställda berörs när Tetra Pak stänger fabrik i Lund.
En minskande efterfrågan på dryckeskartonger över hela Europa och därmed en överkapacitet vid Tetra Paks fabriker i hela regionen har tvingat företaget att inleda förhandlingar om föreslagen stängning av fabriken för förpackningsmaterial i Lund.

250 anställda berörs
Genom att flytta produktionen till andra fabriker i Europa kommer Tetra Pak bättre kunna betjäna sina kunder och kan stärka sin konkurrenskraft. Föreslaget om nedläggning av fabriken berör 250 medarbetare i Lund.

- Vårt beslut att ta upp förhandling har varit svårt och speglar inte på något sätt det hårda arbete och det engagemang som finns hos personalen vid vår fabrik i Lund. Vi inser att detta är en mycket svår nyhet för de anställda som berörs. Om förslaget genomförs kommer vi att erbjuda stöd till alla anställda som berörs, tex omplaceringshjälp och jobbrådgivning, säger Sam Strömerstén, Executive Vice President för Supply Chain Operations i ett pressmeddelande.

Flytta produktionen
Fabriken i Lund exporterar idag närmare 80 procent av sin produktion. Genom förslaget kommer Tetra Pak närmare sina kunder och kan bättre och snabbare betjäna dem genom att leverera förpackningsmaterial från sina andra fabriker i Europa.

- Vi är övertygade om att det skulle ge en markant förbättring av effektiviteten inom vår europeiska verksamhet, öka vår konkurrenskraft i en miljö där konkurrensen hela tiden trappas upp och hjälpa oss att säkra långsiktig hållbar tillväxt för vår europeiska verksamhet, säger Adolfo Orive, Cluster Vice President Europe & Central Asia.

Gäller endast produktion av förpackningsmaterial
Företaget ska förhandla med lokala fackföreningar. Beroende på resultatet av dessa förhandlingar så har företaget för avsikt att stänga fabriken i början av 2015 vilket berör ca 250 anställda.

Förslaget om stängning gäller fabriken för produktion av förpackningsmaterial, övriga verksamheter i Lund, som sysselsätter cirka 3500 medarbetare, berörs inte av förslaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125