23948sdkhjf

Candyking växer

Candyking växer med 5 % under första halvåret.
Enligt Candykings kvartalsrapport ökade volymen med 3,7 % under de första sex månaderna, förklarat av en stark påsk i Norge och nya kunder i Danmark och Polen.

Nettoomsättningen ökade med 4,8 % till 904,7 Mkr (863,3). Justerat för förändrade valutakurser uppgick ökningen till 3,1 %. Det underliggande rörelseresultatet uppgick till 29,2 Mkr (46,0), en minskning som i huvudsak förklaras av ökade kostnader för inköpta varor, främst drivet av valutakursrörelser.

- Under andra kvartalet har vi haft en fortsatt positiv utveckling i Danmark och Polen, främst drivet av nya kundkontrakt men också försäljningsökningar till befintliga kunder. Candyking hade även en framgångsrik påskförsäljning i Norge vilket påverkat rörelseresultatet positivt. På vår huvudmarknad Sverige är konkurrenssituationen tuff och vi ser fortsatt press på bruttomarginalen, till stor del en följd av den starka Eurons negativa inverkan på inköpspriserna. Prisökningar har genomförts under andra och tredje kvartalen för att kompensera för detta, säger Fredrik von Oelreich, VD och koncernchef på Candyking i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079