23948sdkhjf

Dahlbergs Slakteri får ny ägare

DB Mat blir Dahlbergs Slakteris nya ägare.
Dahlbergs slakt, verksamt inom slakt och styck av främst gris och nöt, förvärvas av DB Mat AB. Säljare är främst ett antal privatpersoner inom släkten Dahlberg.

Ökat fokus på tillväxt
Ny chef för Dahlbergs blir Håkan Alqvist med närmare 30 års erfarenhet från slaktbranschen där han arbetat med Arne Persson på Arne Persson Livsmedel AB. Verksamheten kommer under den nya ledningen att fortsätta i samma omfattning som tidigare men med ökat fokus på tillväxt.

– Det är med stor tillförsikt jag axlar ansvaret för Dahlbergs slakt som jag följt sedan jag började i branschen. Min övertygelse är att tillväxt är ett ledord för fortsatt framgång för Dahlbergs. Jag vill försöka utveckla verksamheten och tänka i nya banor men hänsyn till Dahlbergs långa historik. Branschen präglas av hög konkurrens och framgångsfaktorer är enligt mig tillit, kundnytta, engagemang och leverantörsfokus, säger Håkan Alqvist, tillträdande chef för Dahlbergs slakteri i ett pressmeddelande.

Verksamma sedan 1988
Dahlbergs har sedan 1888 varit verksamt i Brålanda i Dalsland och omsätter cirka 400 miljoner kronor. Genom egen verksamhet och intressebolag deltar Dahlbergs i hela kedjan från leverans av smågrisar till styckning av färdiga produkter. Totalt slaktar Dahlbergs över 100 000 svin och närmare 15 000 nötkreatur per år.

– Alltsedan 1888 när bolaget startades av Anders Johan Dahlberg har Dahlbergs varit med i frontlinjen av utvecklingen och blivit känt för god kvalitet och leveranssäkerhet. Det är med trygghet i att detta kommer att fortsätta under den nya ledningen de gamla ägarna lämnar över familjeföretaget till nye chefen Håkan Alqvist och DB Mat AB, säger Per-Olof Dahlberg, tidigare huvudägare och styrelseordförande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.117