23948sdkhjf

Fazer satsar i Baltikum

Fazer investerar i Lettland och effektiverar sin bageriverksamhet i Baltikum.
Fazer fortsätter att utveckla sitt bagerinätverk i de baltiska länderna. Koncernen kommer att investera över 5 miljoner euro i bageriet i Ogre i Lettland, och planerar att flytta produktionen från bageriet i Estland till bagerierna i Lettland och Litauen. Den planerade investeringen i Ogre kommer att öppna nya möjligheter för Fazer och stärka företagets konkurrenskraft på den baltiska marknaden.

- Marknadsläget i Baltikum är mycket utmanande. Det finns överkapacitet på den baltiska brödmarknaden, och konsumtionen av förpackat färskt bröd minskar. Genom att konsolidera produktionen ökar vi effektiviteten. Vår investering på fem miljoner euro i nya produktionsutrymmen i Lettland kommer att öppna nya möjligheter för oss, säger Petri Kujala, verkställande direktör för affärsområdet Fazer Bageri i ett pressmeddelande.

Fazer kommer fortsättningsvis att betjäna konsumenterna i alla tre länder i Baltikum med produkter av hög kvalitet och lokala varumärken och smaker. Produktionen i Tallinn i Estland avslutas enligt planerna i april 2015. Som mest påverkas 95 anställda inom produktionen av stängningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093