23948sdkhjf

Culinar varslar

Lyckeby Culinar i Fjälkinge varslar på 21 tillsvidareanställningar.
Lyckeby Culinar varslar 21 tjänster inom produktion och administration, vilket motsvarar ca 15 % av personalen. Varslet är en effekt av ökad produktivitet tack vare ett omfattande investeringsprogram som genomförts de senaste åren.

- Det är alltid tråkigt att behöva varsla medarbetare och jag beklagar den oro det skapar hos personalen, säger Hans Berggren, VD på Culinar i ett pressmeddelande.

- Vårt långsiktiga mål är Culinar ska finnas kvar, behålla och utveckla sin position som ledande svenskt ingrediensföretag. För att klara detta, med ökande konkurrens från utländska aktörer, måste vi ständigt driva förbättringsarbetet inom företaget.

Stora investeringar
Culinar har de senaste åren investerat drygt 40 miljoner kronor i Fjälkingefabriken i form av ny modern blandningsutrustning och kraftfulla IT-stöd för bl a effektiva arbetsprocesser, optimerad logistik och produktionsplanering.

- Vi har skapat ordning och reda och bra förutsättningar för god planering och rationell produktion. Effekten ser vi nu i att produktiviteten ökar men också i att färre medarbetare behövs för att sköta verksamheten. Culinar fokuserar nu på att erbjuda ingredienser för smak till livsmedelsindustri i Norden, avslutar Hans Berggren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078