23948sdkhjf

Kiwa tecknar förlängt avtal med Scandic

Scandic förlänger med Kiwa som certifieringspartner för KRAV-frukostar.
Under sommaren har Kiwa och Scandic tecknat förlängt avtal om certifiering enligt KRAVs regler för certifiering av kedjor. Scandics frukostbufféer har sedan 2005 varit KRAV-certifierade som ett led i företagets miljöarbete, och Kiwa har fått fortsatt förtroende att ansvara för denna tredjepartscertifiering.

-Vi är självklart mycket nöjda och glada över att vi får behålla en så viktig kund som Scandic, och ser det som ett förtroende som vi med stolthet ska förvalta även framöver, säger Kiwas VD Hans Lindahl i ett pressmeddelande. KRAV-certifieringen är en verksamhet vi har arbetat med i snart 30 år, och vi vet att vi erbjuder trovärdighet och kvalitet vid våra revisioner. Så det känns mycket bra att vi ska få utfärda Scandics KRAV-certifikat även framöver.

-Det är alla Scandics hotell i Sverige som erbjuder KRAV-certifierade frukostbufféer med ett komplett utbud av ekologiska produkter. Förutom att erbjuda ett brett utbud av KRAV-certifierade, EU-ekologiska eller MSC-certifierade produkter så ska det vara tydligt utmärkt vilka produkter som är ekologiska om restaurangen ska vara KRAV-certifierad, berättar Hans Lindahl. Det ska också finnas noggrann dokumentation över alla inköp, och andelen livsmedel som är KRAV-certifierade/ekologiska/MSC ska kunna beräknas. På varje verksamhetsplats ska personalen ha goda kunskaper om ekologisk produktion och KRAV, och företaget ska ha ett systematiskt miljöarbete, säger Hans Lindahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078