23948sdkhjf

Storavtal till Alwex

Alwex fortsätter sin kraftiga expansion i Sverige och tecknar avtal med Valora Trade.
Valora Trade och Alwex har tecknat ett treårsavtal för lager och distribution.

– Det här är en marknadsledande och mycket intressant kund, berättar marknads- och affärsutvecklaren Niklas Olofsson, på Alwex Lager och Logistik i ett pressmeddelande. Vi får nu in en stor aktör till vårt huvudlager, som står för ett jämt flöde och stora volymer under hela året.

Fördubblad lageryta
Det var i slutet av augusti i år som Alwex presenterade att man fördubblat ytan på sitt huvudlager i Räppe utanför Växjö, och att man då hade ett antal nya, större kunder på väg in.

– Vår uttalade målsättning är att bli södra Sveriges ledande tjänsteleverantör av skräddarsydda transporter, entreprenad, lager och logistiklösningar, säger Alwex VD Mats Lundmark. Med Valora får vi nu ansvaret för deras lager och distribution – i hela Sverige. Det är naturligtvis en fantastisk god nyhet och en fjäder i hatten för oss.

– En av de stora fördelarna med vårt lager i Räppe är att vi kan erbjuda kapaciteter för kylda och frysta varor samt kolonial på samma ställe. Det här var en av orsakerna att Valora valde oss. Många andra tillhandahåller sina olika delar på olika fysiska platser, men hos oss finns allt samlat och det är såklart en stor styrka för oss, fortsätter Niklas Olofsson.

Driftsätts i januari
Valora, som representerar ett stort antal etablerade och ledande varumärken som Mentos, Lypsyl, Hermesetas, Fishermans Friend och Quaker för att nämna några, kommer att flytta in under hösten och driftsättas från 1 januari 2015.

- Nu fylls vårt lager med ännu en samarbetspartner och vi fortsätter nu vårt expansionsarbete för att stärka vår position ytterligare, säger Mats Lundmark. Vi befinner oss mitt i en spännande resa och intensiv period i företagets historia. Med Valora Trade-avtalet i ryggen blir vi ännu mer bättre rustade att möta framtidens utmaningar.

Logistikföretaget Alwex har för närvarande 180 anställda. Man räknar med att personalstyrkan behöver utökas under kommande året, inte minst vid det kraftigt utökade lagret
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062