23948sdkhjf

Konsum Värmlands VD sparkas

Steve Fredriksson lämnar som VD för Konsum Värmland.
Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. Anledningen är att styrelsen och VD har skilda uppfattningar i väsentliga frågor.

- Steve Fredriksson har genomfört mycket stora insatser för Konsum Värmland genom åren, säger Konsum Värmlands styrelseordförande Ingegärd Persson i ett pressmeddelande. Men då vi har skilda uppfattningar i alltför många frågor skiljs våra vägar åt.

En annan anledning till att Steve Fredriksson fått sparken är att han fått lön samtidigt som han varit sjukskirven och fått sjukpenning.

– Om det är lagligt eller olagligt får framtiden utvisa. Men för oss som ett kooperativt, medlemsägt företag är det både moraliskt och etiskt totalt oacceptabelt, säger Ingegärd Persson.

Steve Fredriksson har även tilldelats ett extra arvode på 674 000 kronor när han varit sjukskriven. En utredning gällande utbetalningen är inledd.

– Det är något som den här utredningen får visa. Men vi vet inte hur det gått till, hur pengarna har kunnat betalas ut, säger Ingegärd Persson.

Inom de närmaste dagarna kommer styrelsen att tillsätta en tillförordnad VD, som tillfälligt kommer att inneha befattningen tills dess att en efterträdare tillsatts.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094