23948sdkhjf

49 får gå från Fazer i Finland

Fazer-koncernens samarbetsförhandlingar som berörde tjänstemän och högre tjänstemän har avslutats.
Samarbetsförhandlingarna som berörde tjänstemän och högre tjänstemän inom måltidstjänst-, bageri-, konfektyr- och caféverksamheten samt koncernfunktionerna i Finland har avslutats. Som en följd av omorganiseringen förändras flera personers arbetsbeskrivningar och arbetsuppgifterna avslutas för 49 tjänstemän och högre tjänstemän. Till en början bedömdes personalminskningsbehovet vara 61 personer. Fazer sysselsätter över 6 600 personer i Finland varav 1 300 är tjänstemän.

- Vi stöder dem som kommer att sägas upp personligen, då vi vill främja deras möjligheter att få nya jobb, säger Fazer-koncernens personaldirektör Mika Videman i ett pressmeddelande.

Behovet av samarbetsförhandlingar var en följd av de snabba och omfattande förändringarna i Fazers verksamhetsmiljö. Konsumentbeteendet och kundernas förväntningar har förändrats, priskonkurrensen är hårdare än tidigare och omsättningens tillväxt har stagnerat som ett resultat av att köpkraften minskar och konsumtionen sjunker. Målsättningen är att förbättra konkurrenskraften och säkra verksamhetens lönsamhet genom att utveckla produkter och tjänster utgående från konsumenternas och kundernas behov. Fazer har redan tidigare gjort mycket för att förnya strukturerna, minska de fasta kostnaderna och effektivera verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109