23948sdkhjf

Oppigårds grundare utsedd till Årets ölperson

Under torsdagskvällen tillkännagavs Björn Falkeström som Årets Ölperson 2014.
Utmärkelsen Årets Ölperson 2014 går till bryggaren Björn Falkeström som grundat och driver Oppigårds Bryggeri i Dalarna. För sina insatser med att höja kvaliteten och intresset för öl i Sverige tilldelas Björn Falkeström priset på 35 000 kronor av Galatea, enligt ett pressmeddelande.

Björn Falkeström började bygga sitt bryggeri 1997 och den första bryggningen på Oppigårds skedde 2003. Sedan dess har Oppigårds blivit det mest sålda hantverksmässigt bryggda ölet på Systembolaget.

Juryns motivering till priset för Årets Ölperson 2014:
Med envishet, integritet och passion har Björn Falkeström på Oppigårds banat vägen för mikrobryggerier i hela landet. Genom sin ständigt höga kvalitet blir Björn Falkström hyllad av ölkännare samtidigt som Oppigårds når längre ut i stugorna än något annat hantverksöl i Sverige. Björn Falkeström har med sitt outtröttliga arbete lyft svenskt öl till en helt ny nivå.

Årets Ölpersonlighet är instiftat av Galatea för att uppmärksamma och utmärka en person som har gjort en stor gärning för att främja ölkulturen i Sverige. Mottagaren kan vara allt ifrån en bryggare, bloggare, krögare till en journalist, utbildare eller arrangör. För att kunna utses till Årets Ölperson kan man antingen ha gjort en långsiktig gärning för öl i Sverige eller en exceptionell prestation under året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079