23948sdkhjf

Årets Fairtrade-fika slog rekord

650 000 deltog i årets fikautmaning Fairtrade Challenge.
I torsdags förra veckan gick fikautmaningen Fairtrade Challenge av stapeln, med rekordmånga deltagare över hela landet som samlades för att fika Fairtrade-märkt. Fikautmaningen visar hur var och en på ett enkelt sätt, genom att välja Fairtrade-märkta produkter, kan bidra till att bekämpa fattigdom. Den allra största fikapausen stod Kommunal för, som samlade över 135 000 deltagare.

650 000 deltagare
Förra året deltog omkring 500 000 i fikautmaningen, och året innan det samlade Fairtrade Challenge 615 000 deltagare. Men i år slog Fairtrade Challenge alla rekord i den största fikapausen någonsin, med över 650 000 deltagare fördelat på mer än 6000 fikapauser runt om i landet. Deltagarna i Fairtrade Challenge är familjer, kompisgäng och större föreningar, arbetsplatser, butiker eller caféer som på det här sättet visade sitt engagemang i frågorna.

– Det är fantastiskt att så många ville ta tillfället i akt och fika Fairtrade-märkt och därmed sprida information om Fairtrade till fler. Vi hoppas såklart att alla fikadeltagare fortsätter välja Fairtrade-märkta produkter även efter Fairtrade Challenge. Ju fler vi är som väljer Fairtrade-märkt, desto större blir effekten för odlare och anställda att själva ta sig ur fattigdom, säger Magdalena Streijffert, generalsekreterare för Fairtrade Sverige i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141