23948sdkhjf

Axfood återkallar ”oxfilé”

Ett test gjort av en livsmedelsinspektör i Hylte kommun visar att oxfilé på en pizzeria inte är vare sig nötkött, hästkött eller griskött. Nu återkallar leverantören Axfood köttet.
Enligt ett pressmeddelande från Axfood kommer köttet från en stor leverantör på Nya Zeeland. Leverantören, Affco, hämtar själva djuren hos bönderna, slaktar, styckar, paketerar köttet och sätter på Axfoods etikett. ”Det finns inga mellanhänder mellan Affco och Axfood och Axfood har besökt företagets anläggningar på Nya Zeeland”, skriver man.

– Det här företaget hämtar kossan på äng, de slaktar den, de styckar och paketeterar den i sin anläggnig innan de sätter på våra etiketter. Vi är väldigt förvånade över att det skulle kunna vara något annat än vad de utlovat, säger Axfoods presschef Ingmar Kroon, i en kommentar till P4 Halland.

– Nej, det är en fullständig gåta. Vid tidigare fall har det spekulerats om vattenbuffel. Men så vitt vi vet finns det ingen vattenbuffel på Nya Zeeland, fortsätter han.

Kunder som köpt kött med det aktuella bäst före-datumet (24/12 2015) uppmanas att lämna tillbaka det till den butik där de köpt det. De får tillbaka pengarna, enligt Axfoods pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094