23948sdkhjf

Saltå Kvarn effektiviserar

Saltå Kvarn slutar förpacka bröd i påse för att minska kostnader.
Från och med 1 december 2014 kommer Saltå Kvarn sluta förpacka bröd i påse. Anledningarna till detta är flera, men den främsta orsaken är att företaget behöver minska kostnaden för sin brödaffär. Saltå Kvarn levererar idag både plastförpackade och oförpackade bröd till dagligvaruhandeln. Genom att ta bort de plastförpackade bröden minskas distributionskostnaden betydligt, vilket är nödvändigt för företagets fortlevnad.

Finns kvar i butik
Det kommer fortfarande att vara möjligt att köpa bröden i dagligvaruhandeln, men i ett mindre antal butiker. De flesta av de butiker som idag säljer oförpackade bröd kommer att fortsätta med det.

-Det är tråkigt att behöva göra den här förändringen eftersom det innebär att det blir svårare att hitta våra bröd. Men sett i ett större perspektiv så är detta nödvändigt för oss att göra. Vi har under de senaste åren haft ökade kostnader för leveranserna av brödet och det är helt enkelt inte lönsamt att köra till så många butiker som vi tidigare gjort. Under våra 50 år har brödet varit en av våra viktigaste produkter, men vår försäljningsökning ligger idag på andra produkter som har möjlighet för större spridning i landet, säger Per Rosengren försäljningschef på Saltå Kvarn i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079