23948sdkhjf

Svenska Köttföretagen avvecklar seminstation

Svenska Köttföretagen samlar all seminverksamhet i två enheter och avvecklar seminstationen i Hörby
Enligt ett pressmeddelande från Quality Genetics har styrelsen i Svenska Köttföretagen beslutat att samla all seminverksamhet inom grisgenetik på de egna produktionsplatserna i Hållsta och Hudaryd. Det innebär att semninstationen i Hörby avvecklas.

- Vi kan konstatera att marknaden för svinsemin varit sjunkande under en längre tid. På bara några år har vi tappat nästan 200.000 semindoser i landet, vilket motsvarar en minskning med 20 procent, säger Carl-Olov Port, affärsområdeschef genetik, Svenska Köttföretagen. Den nya strukturen, där Avelspoolen, Hudaryd samt Quality Genetics slås samman, gör det möjligt att effektivisera verksamheten och reducera antalet anläggningar från tre till två platser.

- Vi jobbar med en besparingsplan för att ta till vara så många samordningsmöjligheter som möjligt i samband med fusionerna. Bland annat berörs administrationen då vi samordnar ett antal tjänster. Med det inriktningsbeslut som nu är fattat så berör drygt åtta personer i Hörby och Hållsta, säger Hans Agné, vd, Svenska Köttföretagen.

Förhandlingar med de fackliga organisationerna är inledda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219