23948sdkhjf

Siljans Chark köper slakteri av HKScan

Siljans Chark har köpt Bertil Erikssons Slakteri i Bäsinge av HKScan.
Siljans Chark är en stark lokal producent av kött och chark i Dalarna. För att stärka och utveckla sin verksamhet ytterligare köper Siljans Chark företaget Bertil Erikssons slakteri i Bäsinge av HKScan Sweden AB.

- Vi tror på lokal svensk köttproduktion i Dalarna och områdena runtomkring. Genom att köpa Bertil Erikssons slakteri och samla nötslakten i Ickholmen samtidigt som vi redan ökat grisslakten för HKScans räkning tryggar vi fortsatt lokal slakt i regionen och utvecklar vårt köttföretag som stark aktör i mellan-Sverige. Detta är positivt för den långsiktiga produktionsutvecklingen i regionen, säger Patrik Andersson, vd i Siljans Chark i ett pressmeddelande.

- Det är viktigt för oss köttsproducenter att det finns ett stark och långsiktigt slakteri i regionen för att trygga avsättningen och ha en bas för att utveckla köttproduktionen. Därför är denna satsning från Siljans viktig inte bara för företaget och oss leverantörer utan också för hela jordbrukssektorn i regionen säger Jan Forssell , ordförande för Sveriges Nötköttsproducenter och styrelseledamot i Siljans Chark.

Anställda berörs
Bertil Erikssons slakteri är en gammal anrik anläggning som fungerat väl men inte är utvecklingsbar. Med överskott av slaktkapacitet är det naturligt att flytta verksamheten till Ickholmen för att trygga fortsatt lokal slakt i regionen. Totalt berörs 12 personer i Bäsinge, när produktionen flyttas. HKScan väljer att sälja Bertil Erikssons slakteri som ett led i att renodla och effektivisera sin verksamhetsmodell.

- Försäljningen av Bertil Erikssons slakteri är en del av att effektivisera HKScans operativa verksamhet till fyra produktionscentrum; griskött i Kristianstad, smörgåsmat i Halmstad, nöt- och lammkött i Linköping och färsproduktion i Skara. Genom försäljningen av Bertil Erikssons slakteri säkerställer HKScan att det finns kvar en stark lokal aktör i Mellansverige vilket jag tror är gynnsamt för både lokala leverantörer och konsumenter. Samtidigt förbättrar vi vår industriella struktur och effektivitet, säger Göran Holm , EVP, HKScans Consumer Business i Skandinavien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064