23948sdkhjf

Lantmännen förvärvar Vaasan

Lantmännen har tecknat avtal om att förvärva det finska företaget Vaasan Group, som bedriver bageriverksamhet i norra Europa och som för närvarande ägs av Lion Capital.
I samband med förvärvet får Lantmännen Unibake och Vaasan tillsammans en förbättrad position i Östersjöområdet och breddar det gemensamma erbjudandet med flera nya produkter och koncept, vilket är i linje med Lantmännens långsiktiga strategi.

Lantmännen äger sedan tidigare ungefär 8 procent av aktierna i Vaasan och kommer genom denna transaktion att förvärva resterande aktier. När berörda myndigheter har godkänt förvärvet blir Vaasan en del av Lantmännen Unibake. Genom förvärvet utökas Lantmännen Unibakes nuvarande erbjudande med flera nya produkter och koncept, och företaget får en internationell position inom segmentet knäckebröd. Förvärvet innebär även att Lantmännen Unibakes position i Östersjöområdet utökas och utvecklas.

– Förvärvet ligger väl i linje med den strategiska inriktningen att stärka vår position på de nordeuropeiska marknaderna inom Lantmännen Unibakes internationella bageriverksamhet. Vaasan och Lantmännen Unibake kompletterar varandra på många sätt. Tillsammans kan vi bättre anpassa oss till förändrade kundbehov, utvidga vårt produktutbud och nå en större kritisk massa för produktutveckling och innovation, vilket kommer att vara positivt för våra kunder, säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef, Lantmännen i ett pressmeddelande.

– Genom förvärvet förenas vi med ett starkt nordiskt företag inom vår egen bransch och möjligheterna att tillgodose våra kunders och konsumenters krav kommer att stärkas ytterligare. Förvärvet innebär också ökade möjligheter att utvecklas internationellt och öppnar därmed nya, intressanta möjligheter för både Lantmännens och Vaasans anställda och ledare. Detta förvärv innebär en ny fas för båda företagen, säger Esa Rautalinko, vd, Vaasan Group.

Parterna har kommit överens om att hålla köpeskillingen konfidentiell. Transaktionen ska godkännas av berörda myndigheter och affären förväntas vara genomförd i mitten av 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109