23948sdkhjf

Nytt matkasseföretag med stora ambitioner

Den nylanserade matkassen Gastrofy utmanar matkasseföretagen. Bolaget satsar på att ta tio procent av marknaden.
Det snabbväxande it-bolaget med fokus på att revolutionera marknaden har nu lanserat sin matkasse efter månader av beta-testning. Gastrofys personliga receptrekommendationer och flexibilitet särskiljer tjänsten och tar nu sikte på konkurrenternas kunder.

Ville utveckla kassen
Gastrofys VD Robin Rendahl, tidigare kund till Gastrofys konkurrenter, var trött på att tjänsten aldrig utvecklades.

- Jag ville kunna lägga till extra produkter och byta recept som jag inte tyckte om. Ibland hade jag andra planer men fick ändå hem mat för fem dagar och inget av matkassebolagen erbjöd mig någon flexibilitet, säger Robin Rendahl i ett pressmeddelande.

Det var då idén till Gastrofy föddes, som han startat tillsammans med entreprenören Felix Bengtsson.

- Vi tog saken i egna händer och har nu byggt den tjänst som jag själv och tusentals andra missnöjda matkassekunder efterfrågat; en personlig matkasse med full flexibilitet, Felix Bengtsson.

- Mat är väldigt individuellt och varje hushåll har olika smak och matfilosofi som vi måste ta hänsyn till. Gastrofy presenterar middagsmenyer med goda recept som vi hoppas att våra kunder kommer gilla, men de har alltid möjlighet av att byta ut recepten och ändra specifika produkter som ingår in kassen, berättar Robin Rendahl.

Siktar på 10 procent av marknaden det kommande året
Idag har Linas Matkasse och Middagsfrid de största marknadsandelarna på matkassar i Sverige. Gastrofys tjänst konkurrerar på många fronter, där ökad flexibilitet och personifiering gör tjänsten unik.

- Gastrofy erbjuder ett bättre pris än de flesta matkassar eftersom kunder bara betalar för de varor de får hem, men det är bara ett extra plus. Våra Gastronauter, som vi kallar våra kunder, använder Gastrofy för att vi erbjuder ett enklare och mer skräddarsytt alternativ. Vi räknar med att fånga upp 10 procent av marknadens kunder det kommande året, säger Robin Rendahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078