23948sdkhjf

Lantmännen siktar på Kina

Som ett led i att öka framtida exportsatsningar besökte Lantmännen Kina.
För att fånga upp intresset för svensk livsmedelssäkerhet anordnade Lantmännen ett seminarium i Peking med deltagare från Lantmännen, svenska ambassaden i Peking, EU-delegationen i Peking, Livsmedelsverket och kinesiska myndigheter samt ett antal aktörer på området, skriver Lantmännen i ett pressmeddelande. I takt med en allt större medelklass och ett ökat intresse för hälsosamma och säkra livsmedel väntas intresset för den kinesiska marknaden att öka bland västerländska företag.

Global fråga
Livsmedelsäkerhet är en global fråga och världens blickar har de senaste åren riktats mot Kina. Efter ett antal uppmärksammade skandaler är frågan nu högt på agendan hos såväl kinesiska medborgare i allmänhet som hos Kinas ledare.

– Svensk forskning och utveckling kring livsmedelssäkerhet är världsledande. Vi har mött ett stort och genuint intresse för våra kunskaper, sa Lantmännens styrelseordförande Bengt-Olov Gunnarson när han avslutade Lantmännens seminarium.

Exporttillstånd diskuteras
Svenska råvaror och livsmedelsprodukter präglas av hög kvalitet, och det pågår en diskussion mellan svenska och kinesiska myndigheter kring bland annat ett exporttillstånd av svenskodlad havre.

– Genom att regeringen nu beslutat att permanent ha ett lantbruksråd på ambassaden i Peking så ökar möjligheterna för svensk lantbruks- och livsmedelsexport till Kina. Det är en viktig markering från Sverige som innebär att svenska lantbruks- och livsmedelsföretag har en tydlig kontaktperson för att etablera sig på den kinesiska marknaden, säger Bengt-Olov Gunnarson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078