23948sdkhjf

Skövde Slakteri storsatsar efter branden

Skövde Slakteri har efter den ödesdigra branden i oktober valt att storsatsa mot framtiden.
Skövde Slakteris styrelse har beslutat att stanna kvar i Skövde och satsa stort för att bli Sveriges modernaste slakteri och styckningsföretag tillsammans med moderföretaget Gudruns.

- Nu när vi har tagit beslutet känns det bra att sikta framåt. Vi vill värna om både leverantörer och kunder så satsningen känns både klok och bra, säger Ove Konradsson, Vd på Skövde Slakteri till Food Supply.

Renovering och utbyggnad
Totalt kommer investeringen tillsammans med renovering efter branden att uppgå till en kostnad mellan 80 till 100 miljoner. Nästan all slakt- och kylutrustning, el, ventilation samt väggar, tak och golv har skadats så allvarligt av branden att de måste rivas ned och bytas ut.

Utöver renoveringen ska en ny grisslaktlinje installeras. Dessutom byggs en anläggning för utvinning av biprodukter från grisar och nötkreatur. Vidare byggs en anläggning för vidareförädling av kött samt ytterligare kylrum för att kunna erbjuda konsumenterna ett bredare sortiment av lokala livsmedel. Där kommer investeringar att ske i form av en linje för bitförpackat kött, färslinje och en linje för kryddat kött.

Ytterligare utbyggnad 2017
Skövde Slakteri och Gudruns köper även mark av Skövde Kommun där lokaler för styckning och vidareförädling kan utvecklas ytterligare. Den utvecklingen kommer dock igång först 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081