23948sdkhjf

Norrmejerier vill öka andelen ekologisk mjölk

Norrmejerier har nu tagit fram ett speciellt stimulanspaket för att locka fler av medlemmarna att övergå till ekologisk produktion.
I ett pressmeddelande beskriver Norrmejerier hur tillgången på den norrländska, ekologiska mjölken är begränsad. Under våren storsatsar därför Norrmejerier för att få fler av föreningens medlemmar att gå över till ekologisk produktion.

Stimulanspaketet innebär bland annat intresserade medlemmar kommer att få hjälp med utbildning och rådgivning, samt ett tillägg på den konventionella mjölken med 10 öre under omställningsperioden.

Alltfler konsumenter väljer ekologiska livsmedel och Norrmejeriers försäljning av ekologiska produkter ökade med mer än 30 procent under förra året. Redan i dag är cirka 15 procent av Norrmejeriers färska mjölkprodukter ekologiska. Men mer ska det alltså bli.

– Intresset för lokalproducerade livsmedel är mycket stort. Allt fler konsumenter vill veta var det de stoppar i sig kommer ifrån samt hur det produceras. Det är viktigt att de som vill välja ekologiskt också kan välja norrländskt. Målsättningen med den här satsningen är att inom 3-5 år öka vår invägning av ekologisk mjölkråvara med 5-10 miljoner kg, säger Henrik Wahlberg, Norrmejeriers ordförande.

I början av mars kommer det att genomföras så kallade erfarenhetsträffar där intresserade bönder får höra från en befintlig KRAV-bonde hur man tar nästa steg mot en ekologisk mjölkproduktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078