23948sdkhjf

Carlsberg-vd: Jämställd ledningsgrupp leder till bättre beslut

Food Supply ställer tre frågor till Mark Jensen, vd på Carlsberg Sverige. Carlsberg har jobbat aktivt med jämställdhet och har nu över 50 procent kvinnor i ledningsgruppen.
Enligt AllBrights årliga jämställdhetsrapport minskar andelen jämställda börsbolag. Carlsberg Sverige är ett av företagen som går mot strömmen.

Varför tycker ni det är viktigt att få in fler kvinnor i ledningsgruppen?
Carlsberg Sverige erbjuder en rad folkkära varumärken inom framförallt öl, läsk och vatten. Detta innebär att våra kunder och konsumenter återspeglar samhället i stort. Vi är övertygade om att vi kan förstå marknaden bättre och fatta smartare beslut om vi har en jämställd ledningsgrupp.

Har kvinnor kvoterats in i er ledning?
Nej, men i alla rekryteringar är vi väldigt noggranna med att uppmana kandidater med olika bakgrund att söka. Det är också ett tydligt krav vi ställer när vi använder externa rekryteringsföretag. Ibland hör vi att det inte finns så många kvinnor inom en viss profession, men vår erfarenhet är att det inte stämmer. Du behöver däremot vara tydlig från början med att detta är prioriterat och bra på att leta.

Hur arbetar ni med jämställdhetsfrågor?
Vi tror grundläggande på allas lika rättigheter och låter det vara en ledstjärna i vårt arbete. Oavsett om det gäller rekryteringar, föräldraledighet eller lönesättning. Samtidigt inser vi att det finns mycket mer att göra, och vi kommer fortsätta försöka förbättra våra insatser för att öka jämställdheten inom alla funktioner och nivåer i bolaget. Vi har också en tydlig ambition att få in fler anställda med olika etniska bakgrunder. Här har vi kommit en bit på vägen, men samhället förändrar sig snabbare. Och vi måste ta vara på möjligheten att förbättra affärsnyttan genom att utveckla oss i minst samma takt.

Artikeln är en del av vårt tema om Tre frågor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111