23948sdkhjf

Bryggeri får serveringstillstånd

Bryggeriet Sockholm Brewing Co. banar väg för svenska bryggerier att servera öl på plats.
Genom det nu prejudicerande beslutet i Kammarrätten finns nu möjlighet för svenska bryggerier att skaffa serveringstillstånd.

- Stockholms stad meddelade förra våren att dem inte kommer godkänna vår ansökan, men att de gärna vill ha fallet prövat i en högre instans. Efter att ha överklagat till Förvaltningsrätten, där vi vann i september förra året, överklagade Stockholms stad till Kammarrätten. Eftersom detta aldrig prövats till en prejudicerande dom i Sverige tidigare så ville dem ta det hela vägen, säger Niklas Jakobson, en av grundarna till Stockholm Brewing Co i ett pressmeddelande.

Sälja öl utan matservering
Serveringstillstånd för provsmakning som det kallas, innebär att Stockholm Brewing har rätt att sälja öl utan att behöva tillhandahålla matservering. Detta är både banbrytande och unikt i Sverige som är känt för sin restriktiva alkoholpolitik.

- Nu ska vi se till att kunna hålla öppet i stort sett varje vecka. Detta är ju inte kärnan i vår verksamhet men det var en av grundidéerna när vi startade. Att ligga centralt och ge folk möjlighet att komma till ett bryggeri och smaka färsk öl på plats, avslutar Niklas Jakobson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063