23948sdkhjf

Oxfilé innehöll nötkött vid test

På restaurangerna i Avesta, Fagersta och Norberg är oxfilé nötkött.
Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning har undersökt om den oxfilé som serveras på restaurangerna i Avesta, Fagersta och Norberg består av nötkött. 18 restauranger kontrollerades i början av mars och samtliga provsvar visar positivt för nötkött.

– Det är ett fantastiskt roligt och bra resultat! Vi hoppades naturligtvis att alla prover skulle visa sig vara nötkött, så det är väldigt positivt för oss och naturligtvis för konsumenterna i våra tre kommuner, säger Tomas Karlsson, miljöinspektör och projektledare för provtagningen.

Oanmälda kontroller
Anledningen till att oxfilé undersöks är att det har upptäckts i andra delar av landet att märkningen oxfilé istället kan vara färgad fläskfilé eller kött med ursprung från häst och vattenbuffel. Miljöenheten var ute oanmäld på alla restauranger som serverar oxfilé i Avesta, Fagersta och Norberg i början av mars. Under två dagar genomfördes en intensiv provtagning då 18 restauranger kontrollerades.

– Vi vill att du som konsument i Avesta, Fagersta och Norberg ska känna dig säker på att du verkligen får oxfilé när du beställer det från menyn. Genom DNA-analys kan vi ta reda på att köttet verkligen är nötkött, fortsätter Tomas Karlsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079