23948sdkhjf

Försäljningen av påskmat väntas slå rekord

Under årets påskvecka väntas försäljningen av påskmat uppgå till cirka 7,2 miljarder kronor.
Påsken är, efter julen, årets näst viktigaste helg för handlarna. Bland dagligvaruhandlarna anser hela 84 procent att påsken är viktig för försäljningen. Årets påskhandel är inget undantag. Enligt Svensk Handels påskprognos väntas mathandeln slå rekord i påsk. Prinskorvar, lax och sill är de varor som ökar mest i försäljning jämfört med en vanlig vecka. Försäljningen av ägg och godis ökar också kraftigt under påskveckan.

– Påsken är en riktig mathelg med en kraftig försäljningsökning i matbutikerna. I år väntas matförsäljningen under påskveckan slå nytt rekord och överstiga sju miljarder kronor, säger Lisa Burden, omvärldsbevakare på Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Skärtorsdagen handlar vi mest
Framförallt är det försäljningen under onsdagen och torsdagen som driver försäljning. Bara under Skärtorsdagen väntas vi köpa mat för cirka 1 747 miljoner kronor, vilket är drygt 80 procent mer än en vanlig torsdag.

– Under högtider satsar vi gärna lite extra på maten vi köper. Försäljningen av märkesvaror, ekologiskt och premiumprodukter stiger under påsken, säger ÅsaBritt Hermansson, Vd på analysföretaget Nielsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094